12142018P
Last updateK, 04 dec. 2018 9am

Tomori és Kristiansen ezután nem egymás ellen játszanak

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub hétfőn bejelentette a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud szerződtetését.

 

 

 Mindhárom játékos nyáron csatlakozik a magyar bajnokságban is címvédő csapathoz.


Veronica Kristiansent a győriek kivásárolják a dán Midtjylland együttesétől, új megállapodása három évre szól.
"Hihetetlen hangulat van Győrben, nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap, ez adja számomra a motivációt" - nyilatkozta a norvég átlövő.
Honfitársa, Kari Brattset a Vipers Kristianstad csapatától érkezik, szerződése 2 plusz 1 évre szól.
"Nagyon örülök, hogy válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok majd, ez nagy segítség lesz a beilleszkedésben" - fogalmazott a beálló.
Hozzátette, nagy tervei, ambíciói vannak, szeretne bajnoki címeket nyerni, és jelentősen hozzájárulni csapata sikereihez.
A decemberi világbajnokságon győztes francia válogatott kapusa, Amandine Leynaud a macedón Vardar Szkopje együttesétől igazol Győrbe, ahol 1 plusz 1 évre szóló megállapodást írt alá.
"Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobbjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani" - nyilatkozta.
A jelenlegi keret tagjai közül a német beálló Anja Althaus az idény végén távozik a győriektől, mert visszavonul.
Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését.
"A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a BL négyes döntőjére kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen" - mondta a válogatott Tomori.
Kiss Éva egy évvel hosszabbított.
"Örülök, hogy számítanak rám, hiszen a világ egyik legjobb csapatában folytathatom jövőre is. A célok hasonlóak, szeretnénk mindenhol a legjobb eredményeket elérni, egyéni szinten pedig szeretnék még tovább fejlődni" - közölte a válogatott kapus.
Bartha Csaba klubelnök kijelentette, céljuk továbbra is az, hogy megőrizzék vezető szerepünket a hazai és a nemzetközi kézilabdázás élvonalában.
(MTI) 

Deviza árfolyamok

Kapuváron újraindult a kézilabdázás

 
Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.