03212019Cs
Last updateSze, 20 márc. 2019 12pm

Bővíti üzemét és 120 új munkahelyet hoz létre a győri Qualitative Production

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, ezzel 120 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Hozzátette: a kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad, a fejlesztéssel a magyar tulajdonú társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál.


Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a most bejelentett autóipari beruházás a héten a negyedik, felidézte, az Audi kutatás-fejlesztési központot hoz Győrbe, a Continental 450 új munkahelyet teremt zöldmezős beruházással Debrecenben, a Rehau-Automotive 727 új munkahely hoz létre Újhartyánban és Győrben.
Megjegyezte, ez is mutatja, hogy a magyar gazdaság növekedése a magyar vállalkozások és az itt jó befektetési környezetet találó nemzetközi vállalatok egészséges együttműködési struktúrájára alapul.
Szijjártó Péter szólt arról, hogy az autóipar a magyar gazdaság zászlóshajója, tavaly a magyar autóipar az ipar kibocsátásának 28,7 százalékát adta. Tavaly a magyar autóipar gazdaságtörténelmet írt, először fordult elő, hogy 8 ezer milliárd forint fölé ment teljesítménye, nemzetközi versenyképességet mutatja, termelésének 91,8 százalékát exportálta.
Rekordot döntött a magyar autóiparban dolgozók száma is, múlt évben végén 175 ezer 765-en dolgoztak a magyar autóiparban - mondta a miniszter.
Szijjártó Péter elmondta, a magyar autóipar növekedése nélkül nem lehetett volna a magyar exportban újabb rekordot dönteni, 2017-ben az első tizenegy havi adatok alapján a magyar export már magasabb volt, mint a 2016. évi akkori rekord. Kérdés, hogy a tavalyi magyar export eléri-e a 100 milliárd eurót - tette hozzá a külgazdasági miniszter.
Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, techológiájukat.
A vállalat közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 000 négyzetmétert.
(MTI)

Deviza árfolyamok

Kapuváron újraindult a kézilabdázás

 
Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.